؟

 


: چگونه توبه کنیم؟


 

توبه حقیقی شرایط و لوازم و آثار عملی دارد. مهم‏ترین آن، عبارت است از این‌که تصمیم بگیرید که:

 

۱ ـ. دیگر هیچ گناهی را انجام ندهید. اگر بدلیل ندانستن مسئله و جهل یا غفلت و فراموشی یا هر دلیل دیگر، دوباره گناهی را مرتکب شدید، بلا فاصله توبه کنید و با اشک و گریه، از خداوند بخواهید که شما را بیمارزد.

 

۲ ـ. خود رابه احکام و دستور های دین مقید و پایبند کنید و گناهان گذشته خودرا جبران نمایید.

 

گناه انسان هر قدر هم بزرگ باشد با رعایت شرایط فوق «پشیمانی از گناه و جبران گذشته و امید به رحمت خدا و بشارت به بخشش توبه کنندگان» مطئمنا مورد قبول خدا قرار خواهد گرفت.

 

توبه آداب خاصی دارد که باید آنرا از مستحبات توبه دانست که عبارتند از:

 

 

۱. سه روز روزه گرفتن

 

۲. غسل توبه

 

۳. خواندن دو یا چهار رکعت نماز

 

۴. دعاهای توبه

 

۵. خودرا مقید به نماز اوّل وقت کند

 

۶. تا حد امکان نماز‌ها در مسجد خوانده شود

 

۷. با دوستان مؤمن معاشرت کنید و از رفاقت با افراد بدنام و فاسد پرهیز نمایید.

 

۸ . دعاهای توبه‏اي راکه از ائمه معصومین وارد شده‏است، به ویژه دعاهای صحیفه سجادیه، مخصوصاً دعای ۳۱ و یا مناجات خمسْ عشر، به‏ خصوص مناجات تائبین را بخوانید.

 

۹. هرروز صبح بعد از نماز و هر شب هنگام خوابیدن، پس از خواندن دو رکعت نماز از خدا بخواهید که شما را در پیمان توبه موفق بدارد.

 

۱۰. از توسل به چهارده معصوم علیهم السلام به خصوص توسل به امام زمان علیه السلام غافل نشوید.

 

۱۱. از فرصت استثنایی ماه‌هاي‌ رجب و شعبان و رمضان هم چنین ایام عزاداری محرم کمال استفاده را ببرید.

 

۱۲. گاهی در دل شب، هنگام سحر، نزدیکی‌هاي‌ صبح، با خدا خلوت کن. جاییکه کسی جز خدا شما را نبیند و صدای درد دل گفتنت با خدا را نشنود.

 


: مراحل کامل توبه از گناه


 

آیت الله دستغیب (ره) در کتاب گناهان کبیره در مورد اولین و بزرگترین گناه می‌گوید:اولین گناه کبیره شرک به خداوند متعال است و به کبیره بودن آن پیامبر اسلام (ص) و امام علی (ع) و امامان دیگر تصریح فرمود: ه اند بلکه از امام صادق (ع) روایت است:از هر گناه کبیره بزرگتر شرک به خدا است.

 

ایشان ادامه می‌دهد:دلیل بزگتر بودن شرک به خداوند این است که حضرت حق می‌فرماید:خدا نمی‌آمرزد شرک شرک آورنده شده به او را و غیر از شرک را از هرکه بخواهد می‌آمرزد.

 

آیت الله دستغیب (ره) در ادامه می‌گوید:خداوند در جای دیگری می‌فرماید کسی که به خدا شرک آورد بهشت را بر او حرام فرمود: ه و جایگاهش دوزخ است و برای ستم کنندگان یاری کنندگانی نیست.

 

ایشان ادامه می‌دهد:کبیره بودن گناه شرک نزد مسلمانان از بدیهیات است و ذکر آیات و روایات دیگر در این باب لزومی ندارد. اما چیزی که مهم است دانستن مفهوم شرک و مراتب آن است. مشرک در مقابل موحد است چنانکه توحید اولین رکن دین است و دارای مراتبی است.

 

۱. توحید و شرک در مقام ذات

۲. توحید و شرک در مقام صفات

۳. توحید شرک در مقام افعال

۴. توحید و شرک در مقام اطاعت

۵. توحید و شرک رر مقام عبادت

 

موضوعات: گزارشات فرهنگی مدرسه  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...