نمازهای اولیا خدا نشان از عقل سیلم آنان دارد. |
... |
نمازهای اولیاء خدا نشان از عقل سلیم آنان دارد
پس ذکر عقل، تعظیم است. چرا اولیاء خدا اینقدر رکوعشان طولانی بود؟ البته در نمازهای فرادایشان اینطور بودند؛ چون به هر حال جماعت باید تندتر باشد. امّا چرا یک شب تا به صبح در رکوع بودند و آنطور اشک میریختند؟! طوری که آدم میگوید: مگر میشود؟! اینها قصّه و داستان است. امّا به این خانه امام زمان، به این مهدیه قسم، به چشم خودم دیدم که ابوالعرفا یک شب تا به صبح در حال رکوع بودند. آقا میخواست نشان بدهد تا ما متنبّه شویم. ما هم فقط نشستیم و آقا را دیدیم که تا یک ساعت به اذان صبح، آقا همینطور در رکوع بودند و از محاسن مبارک سفیدشان، همینطور اشک میریخت. با خودم گفتم: این پیرمرد چهار پاره استخوان وقتی بلند میشود، سر و صدای کمرشان بلند میشود، امّا وقتی بلند شدند، دیدیم بسیار راحت و آرام بودند. بعد لحظاتی ایستادند و بعد همانطور که در روایت بیان میکنند، مانند افتادن شتر، با آن تواضع، به سجده افتادند. انگار که اصلاً خستگی به ایشان راه ندارد.
دلیل هم این است که وقتی عظمت ذوالجلال و الاکرام را دیدند، در مقابل عظمت خداوند به رکوع و سجود میافتند و خضوع و خشوع دارند. میفهمند. کسی که بفهمد، جسمش هم یاری میکند.
چرا امثال من خسته میشویم؟! تا ذکر رکوعمان را در نماز جماعت، یکی بیشتر کنیم، تا سه سبحان الله و صلوات هم اضافه کنیم که شاید پنج تا ده دقیقه در کلّ نماز، بیشتر شود، غر میزنیم که نماز، طول کشید، خسته شدیم. آقا، تند بخوان برویم. کجا میخواهیم برویم؟! این همه رفتیم، کجا را گرفتیم؟! انصافاً بینی و بین الله خودمان با خدای خودمان خلوت کنیم ببینیم کجا را گرفتیم که این همه دیر شد، دیر شد میکنیم. دنیا که دارد به سرعت میگذرد. خودمان هم دائم میگوییم: زود باشیم، دیر شد. کجا دیر شد؟! عجله داریم کجا میخواهیم برویم؟! گرفتاریم.
امّا آنها میفهمند؛ چون عظمت پروردگار عالم را فهمیدند. چون عقل سلیم، عظمت ذوالجلال و الاکرام را فهمید «وَ ذِكْرُ الْعَقْلِ التَّعْظِيمُ»، طبیعی است آنجاست که خضوع و خشوعش هم زیاد میشود.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1398-04-02] [ 11:04:00 ق.ظ ]
|