اهمیت مسجد در هدایت و رشد جامعه |
... |
بر پایی مسجد درهر محله و نقطهای یکی از ابتکارات دین مبین اسلام است،برای اینکه هر آینه امکان دور هم جمع شدن مومنین و بهرهگیری از فکر، دانش و مشاوره یکدیگر وجود داشته باشد.
وارث: عرض نمیکنیم که وقتی امام جماعت شدیم، از همه کارهای دیگر دست برداریم؛ نه، میتواند انسان بهقدر ظرفیّت خود به کارهای دیگر علمی یا غیرعلمی بپردازد، لکن حق مسجد باید ادا بشود. از قبل از وقت شروع نماز انسان برود مسجد با طمأنینه، با سکون نفس آماده نماز بشود، نماز را با کیفیّت خوب بخواند. بعد اگر برنامه حرفزدنی دارد، برگردد طرف مردم و با مردم حرف بزند، برای مردم تبیین بکند؛ برنامههای گوناگونی که در مساجد بحمدالله شماها دارید. زمان ما، آن زمانی که بنده مثلاً در مشهد امامت جماعت میکردم و مسجد میرفتم، خیلی کارها معمول نبود، بلد نبودند یا بلد نبودیم این کارها را. هر کاری میکردیم، نو بهحساب میآمد. امروز بحمدالله این کارها رایج است. اینکه بین دو نماز یا بعد از نماز، امام جماعت بِایستد یا برود روی منبر با مردم حرف بزند یا اینکه مثلاً فرض کنید تختهسیاه در مسجد ببرند، حدیث بنویسند، برای مردم تبیین بکنند، یا بنشینند با جوانهای مسجد حلقه معرفتی تشکیل بدهند، تبیین کنند، سؤالاتشان را بشنوند، این کارها حالا آنطور که انسان احساس میکند از گزارشها و از حرفها رایج است، آن زمان رایج نبود. (سخنراني مقام معظم رهبري در ديدار با ائمه جماعت استان تهران،31 مرداد95)
بر پایی مسجد درهر محله و نقطهای یکی از ابتکارات دین مبین اسلام است،برای اینکه هر آینه امکان دور هم جمع شدن مومنین و بهرهگیری از فکر، دانش و مشاوره یکدیگر وجود داشته باشد. اتفاقا در جنگ نرم نیز دشمن بیش از هر چیز از همین حرکت گردهم آمدن مومنین بویژه جوانان هراس دارد و سعی میکنند جوانان صاحب اندیشه و استعداد را جذب سایر محافل کنند. بنابراین برنامهها در مساجد باید مطابق فکر مخاطبین جوان تحصیلکرده که به مسجد وارد میشوند، به روز و از جانب افراد تحصیلکرده اجرا شود.امام جماعت آگاه و تحصیلکرده در جهت جذب جوانان مسجدی بیشک برکات انس با مسجد را دو چندان خواهد کرد.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1395-06-23] [ 11:34:00 ق.ظ ]
|