هیچوقت مرحوم مجتهدی درباره خاطرات دوران کودکی خود و پدر و مادرشان برای شما صحبت کرده بودند؟ |
... |
![]() |
ایشان در کودکی بسیار بازیگوش بودند و خاطرات زیادی در این خصوص وجود دارد ولی خاطرهای که از دوران جوانی بارها تعریف میکردند مربوط به زمانی است که عمامه گذاشتند و به منزل رفتند و با مخالفت پدر و ترک خانه مواجه شدند. ایشان همیشه میفرمودند هیچ گریهای لذت گریه آن شب را نداشت.
هیچگاه پیش آمد درباره اینکه چرا سراغ تحصیل در حوزه و طلبگی رفتند برای شما صحبت کند؟
ایشان میگفتند من عاشق طلبگی و تربیت جوانان بودم. وقتی در دوران جوانی با مرحوم برهان و شیخ محمدحسین زاهد برخورد کردند و این روحیه را در این دو نفر دیدند، علاقهشان به این امر دوچندان شد.
از سختیهای دوران تحصیل برایتان تعریف نکردند؟
چرا گاهی تعریف میکردند. مثلا میگفتند پول چندانی برای امرار معاش زندگی نداشتم یا اینکه روزی برای ناهار هیچ چیزی در منزل نبود. برای همین مادرتان گفت از درس که برگشتی روغن و برنج تهیه کنید تا غذا درست کنم. من هم پولی نداشتم. شیطان وسوسهام کرد از کسی پول قرض بگیرم ولی با خودم گفتم اگر پدرم به من کمک نمیکند، خدا را که دارم. از نماز برگشتم در حالی که پولی نداشتم و نمیدانستم با چه رویی منزل بروم. به منزل که رسیدم پستچی پشت در ایستاده و حامل نامهای بود. اسم مرا صدا زد و نامه را به من داد. نامه را باز کردم و دیدم داییام مبلغ ۱۵ تومان برایم حواله کرده بود. توکل به خدا اینگونه انسان را از شر شیطان نجات خواهد داد.
مرحوم مجتهدی از اساتید بزرگی در سالهای تحصیل بهره بردهاند. کدامیک از آنها به گفته خودشان تاثیر بیشتر و موثرتری در زندگیشان داشتند؟
پدر اساتید بسیاری در طول سالهای تحصیل در حوزه داشتند. ایشان دروس مقدماتی و ادبیات عرب را در تهران و نزد مرحوم آیتالله حاج شیخ علیاکبر برهان، کتاب «مطول» را نزد مرحوم آیتالله محمدجواد خندقآبادی و مرحوم آیتالله سیدمرتضی علوی فریدونی، منظومه حاجملاهادی سبزواری را نزد مرحوم آیتالله علامه سیدمحمدحسین طباطبایی، «لمعتین» را نزد حضرات آیات و حججاسلام شهید صدوقی، مرحوم محمدجواد خندقآبادی و مرحوم شیخ عبدالرزاق اصفهانی، رسائل را نزد مرحوم آیتالله شیخ محمدجواد خندقآبادی، «مکاسب» را نزد مرحوم آیتالله سیدمحمدصادق طباطبایی، جلد اول «کفایه» را نزد مرحوم حضرت آیتالله العظمی سیدشهابالدین مرعشی نجفی، جلد دوم «کفایه» را نزد مرحوم آیتالله سیدصادق شریعتمداری، درس خارج را به مدت یکسال نزد مرحوم آیتالله العظمی حاج سیدمحمدحسین طباطبایی بروجردی، یکسال نزد مرحوم آیتالله العظمی سیدمحمدرضا گلپایگانی، مدت یکسال نزد مرحوم آیتالله حاج شیخ عباسعلی شاهرودی، دو سال نزد مرحوم آیتالله العظمی شیخ محمدرضا تنکابنی و مدت شش سال نزد مرحوم آیتالله العظمی سیداحمد خوانساری گذراندند.
ایشان درس اخلاق را نزد امام خمینی(ره) در مدرسه فیضیه قم عصرهای جمعه و همچنین نزد عالم ربانی و معلم اخلاق حجتالاسلام والمسلمین مرحوم حاج سیدحسین فاطمی قمی بودند ولی بیشترین استفاده و بهره را پس از آمدن به تهران از مصاحبت و مجالست با مرحوم حاج شیخ محمدحسین زاهد بردند. از میان همه این اساتید مرحوم شیخ محمدحسین زاهد، مرحوم برهان و مرحوم حاج آقا حسین فاطمی تاثیر بیشتری در ایشان داشتند.
ادامه مطلب :
![]() |
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1395-07-11] [ 09:16:00 ق.ظ ]
|