دغدغه های رهبر در خصوص مطالعه |
... |
از اهمیت کتاب و کتابخوانی تا انتخاب یک دوست خوب/ دغدغههای رهبر انقلاب در خصوص مطالعه
کتاب وسیله ای است که دانش بشری به مدد آن از تباه شدن مصون می ماند و به آیندگان منتقل می شود. کتاب محصول تجربه های بشری و خلاقیتهای ذهنی و آموخته های دراز مدت انسان است. سهم کتاب در انتقال دانشها، گاهی به مراتب بیشتر و فراتر از دیگر ابزار آموزشی است.
“اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ" (سوره ۹۶: العلق، آیه اول) این تنها یک آیه اما اولین آیه است که بر پیامبرعظیم الشان اسلام نازل شد و منشا بزرگترین تحولات بشری در تاریخ گشت. دین اسلام با خواندن آغاز می کند و این دستور صریح پروردگار است که بر محمد(ص) پیامبر نازل و بر جهانیان ابلاغ گشت. مهمترین تفسیرها و برداشتها از این آیه شریفه این است که اسلام در ابتدا و در اولین آیه که بر پیامبرش وحی شده بر خواندن تاکید میکند.
خواندن به معنای نیاز به موتور محرکه جستجو دارد و این جستجو باید در طلب دانش باشد و این دستور صریح دین اسلام است که در جستجوی دانش باشید و نفس زکی در کنار اندوختن دانش میتواند رستگاری انسان را تضمین کند.
تاریخ هیچ تمدنی خالی از کتاب و کتابت نبوده است، همه فرهنگها با کتاب آغاز میشوند و با کتاب رشد میکنند. در این میان آیین مقدس اسلام بیشترین بهره را از کتاب برده است، چرا که پیامبر عظیمالشأن اسلام رسالتش را با فرمان «خواندن» از سوی خداوند آغاز میکند و در همین فرهنگ مقدس است که خداوند منان به قلم سوگند یاد میکند و معجزه آخرین فرستادهاش را یک کتاب قرار داده است.
خداوند میفرماید: “هل یستوی الّذین یعلمون والّذین لا یعلمون"(بخشی از آیه ۹ سوره زمر): بگو آیا کسانی که میدانند با کسانی که نمیدانند، مساویاند؟”
این حکم شامل کسانی نیز میشود که به بهانهی عبادت، مطالعه و راه علم آموزی را کنار نهادهاند، تا به گمان خود از راه کسب ثواب به سعادت برسند، اما پیامبر(صلی الله علیه و آله) میفرماید: «برتری عالم بر عابد مانند برتری من بر کمترین شماست.»
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1398-09-13] [ 09:55:00 ق.ظ ]
|