استعمال عطر هنگام نماز |
... |
استعمال عطر هنگام نماز
از مستحبات نماز آن است که انسان بوی خوش به بدن و لباسش بزند، و با لباس پاکیزه نماز بخواند و با احترام و وقار برای عبادت خدا مشغول شود.
لحظات آخر عمر حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام بود چند لحظه ای به اذان مغرب باقی مانده بود، نزدیک بود که وقت نماز فرا برسد. فاطمه علیهاالسلام به اسماء بنت عمیس فرمود: عطر مرا بیاور تا خود را خوشبو سازم، و آن لباس را که با آن نماز می خوانم بیاور، سپس وضو گرفت، و در این هنگام که می خواست نماز بخواند، حالش منقلب شد، سرش را به زمین نهاد، به اسماء گفت: کنار سرم بنشین، هنگامی که وقت نماز فرا رسید، مرا بلند کن تا نمازم را بخوانم، اگر برخاستم که چیزی نیست و اگر برنخاستم شخصی را نزد علی بفرست، تا خبر فوت مرا به او بدهد.
اسماء می گوید: وقت نماز فرا رسید، گفتم:
الصلاة یا بنت رسول الله ؛ ای دختر رسول خدا! وقت نماز است.
جوابی نشنیدم، ناگاه متوجه شدم که حضرت زهرا علیهاالسلام از دنیا رفته است. به راستی باید از زهرای اطهار علیهاالسلام درس پاکیزگی و مقید بودن به آداب اسلام را آموخت، در آن حال لباس نماز را پوشید و بوی خوش استعمال کرد، تا نماز بخواند و قبل از وقت خود را آماده نماز کند.
12 - حضرت زهرا (س) در قله شامخ عرفان
در مورد فاطمه علیهاالسلام دختر پیامبر صلی الله علیه و آله، رمز و راز عزت و سرافرازی، قدرت و عظمتش را باید در عبادت جستجو کند. او زنی بود کم سال و جوان، ولی در عبادت چون پیری عارف، دستش به سوی خدا بلند و قامتش در راه عبادت او دائما در خم وراست.
او در عالم وجود تنها زنی است که خدای را با تمام ذرات وجودش پرستش کرده و تنها بانوئی است که می تواند مظهر عبادت به معنای واقعی باشد. او در سایه عبادت خود را به مقام قربی رسانده که حاصلش چشم و گوش خدا شدن و امرش موثر در هستی شدن بود.
فاطمه زهرا علیهاالسلام دارای خانواده و همسر و فرزندان است، و مسئولیت اداره خانه و تربیت فرزندان و کارهای خانه از قبیل نان پختن و غیره بر عهده اوست. و از طرفی دیگر از خدمت کردن به محرومان دریغ نمی کند و مشکلات آن ها را برطرف می کند، او به همه اینها رنگ الهی می دهد و با تمام مشکلات از انجام نوافل و قرآن خواندن و دعا کردن باز نمی ماند.
روزها پس از فراغت از کارهای جاری زندگی و شبها پس از به خواب رفتن دیدگان مردم و فرزندان، وارد محراب عبادت و غرق در مناجات و راز و نیازبا خدا می شد. او در این راه مصداق خطاب خدا با موسی می شود که خدا به او فرموده بود: یا موسی فاعبدنی و قم بین یدی مقام العبد الحقیر و یا مصداق آیات قرآن در خطاب به پیامبر اسلام که:
قم اللیل الا قلیلا نصفه او انقص منه قلیلا او زد علیه.
او به واقع مصداق این آیه قرآن بود که:
و الذین یبیتون لربهم سجدا و قیاما. (10)
کسانی که شبانگاه برای پروردگارشان سجده و قیام می کنند.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1395-12-01] [ 11:25:00 ق.ظ ]
|